Actimaris Wondgel 20g

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

De ActiMaris® Wondgel wordt gebruikt om wondvullers of het wondbed te bevochtigen en kan worden gecombineerd met moderne wondverzorgingsproducten.
Houdt de wond vochtig, met een brede antimicrobieel, antifungaal en geur-reducerend werking.
In combinatie met bijvoorbeeld alginaten, aanbrengen als gewone wondgel.
Kan ook herhaaldelijk gebruikt worden bij acute, chronische en ontstekingsprocessen van het slijmvlies en de huid zonder weefselirritatie te veroorzaken.

  • zonder pijn
  • puur natuurproduct
  • reduceert het risico op re-infectie
Gebruik

ActiMaris® Wondgel is geschikt voor langdurig (>24h) en herhaaldelijk gebruik bij het verwisselen van het verband, ook bij geïrriteerde huid of slijmvlies. Het gebruik is pijnloos en wordt over het algemeen ook goed verdragen door mensen met een allergie. Er hoeft niet gevreesd te worden voor een remming van de granulatie en de epithelisering.

Samenstelling

ActiMaris® Wondgel bestaat uit basisch geïoniseerd zeewater met zeezout (3%), NaOCI (0,2%) en actieve zuurstof (1O2) alsmede lithiummagnesiumnatriumsilicaat.

Indicatie

ActiMaris® Wondgel is geschikt:

Voor reiniging, bevochtiging, decontaminatie, oplossen van biofilm, ontzwelling en fysiologisch debridement, voor het creëren van een optimale "micro-environment" van:

  • acute mechanische wonden (huidlaceraties, bijtwonden, snij- en schaafwonden, scheur- en kneuswonden) en postoperatieve wonden
  • chronische wonden (decubitus zweren, arterioveneuze zweren, diabetische zweren)
  • necrotische, slecht ruikende wonden en tumorzweren, ook bij caviteiten (holte)
  • thermische en chemische wonden (eerste tot derde graads verbrandingen)
  • toegangspoorten voor katheters en PEG-sondes alsmede drains
  • veneuze zweren

Voor de lokale behandeling aan huid en slijmvlies bij inflammatoire en enfectieuze processen. Ter preventie van infectie aan slijmvlies en huid, bij verbrandingen en andere wondtypen. Daarvoor is ArtiMaris Wondgel zeer geschikt als wondvuller.

Gegevens
CNK4138442
FabrikantenWE-Medical
MerkenActimaris