Vista Db-folin Smelttabl 60

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

DB-folin bevat in één enkele tablet per dag de 3 belangrijke vitaminen die vaak kunnen tekort zijn bij 50-plussers!

DB-folin wordt gebruikt wanneer er een verhoogde behoefte is aan vitamine D, vitamine B12 en foliumzuur, of wanneer de opname door het organisme verminderd is. Deze situaties kunnen in de volgende gevallen voorkomen:

  • Bij personen, mannen en vrouwen, vanaf de leeftijd van 50, omdat de natuurlijke aanmaak van vitamine D alsook de opname van vitamine B12 minder efficiënt wordt. Vanaf deze leeftijd is het ook belangrijk om de homocysteïne-spiegels binnen de perken te houden. Daarvoor moet men tekorten aan vitamine B12 en aan foliumzuur zeker vermijden. Dit is belangrijk voor de normale werking van het cardiovasculaire systeem.
  • Bij personen die aan chronische inflammatie van de darm, of aan glutenintolerantie lijden, of na een maagoperatie als behandeling van obesitas. In al deze situaties wordt de opname van deze vitaminen sterk verminderd.

Vitamine D3 wordt door onze huid aangemaakt, wanneer deze aan zonnestralen is blootgesteld. Deze natuurlijke aanmaak wordt met de leeftijd minder efficiënt. Ook onze lange winters en het noodzakelijke gebruik van een doeltreffende zonnebescherming in de zomer, maken dat een groot deel van bevolking te kampen heeft met een vitamine D-tekort. Vitamine D speelt meerdere belangrijke rollen voor de gezondheid. Vitamine D draagt niet alleen bij tot het behouden van sterke botten en spieren maar is ook onmisbaar voor de goede werking van het immuunsysteem.

Vitamine B12 is een essentiële vitamine die zich enkel in dierlijke producten, voornamelijk in orgaanvlees, vlees, zuivelproducten en eieren bevindt. Bovendien is de opname van vitamine B12 een moeizaam proces dat minder vlot verloopt naargelang de leeftijd. Deze vitamine is onmisbaar voor de goede werking van het zenuwstelsel, zowel centraal als perifeer. Vitamine B12 beschermt ook de structuur van de zenuwen. In DB-folin is vitamine B12 aanwezig onder haar lichaamseigene vorm, methylcobalamine. Ons organisme kan deze natuurlijke vorm dus rechtstreeks benutten zonder voorafgaande omzetting.

Folaat (ook gekend onder de naam foliumzuur of vitamine B9 of vitamine M) is, samen met vitamine B12, onmisbaar voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor een normaal metabolisme van homocysteïne. Folaat en vitamine B12 zorgen ervoor dat homocysteïne zich niet opstapelt in de bloedvaten. In DB-folin bevindt folaat zich onder een rechtstreeks actieve vorm, 5-methyltetrahydrofolaat, die ons organisme dus rechtstreeks kan benutten zonder voorafgaande omzetting.

Dankzij de toediening onder de vorm van een sublinguale smelttablet (= te laten smelten onder de tong), worden deze 3 belangrijke vitaminen bij iedereen goed opgenomen.

Gebruik

1 smelttablet per dag of volgens het advies van uw arts of uw apotheker.

DB-folin wordt liefst 's morgens voor of na het ontbijt ingenomen. Het smelttabletje onder de tong volledig laten smelten.

DB-folin wordt best gedurende meerdere maanden gebruikt. Bij personen die vitaminen slecht opnemen, is het aan te raden DB-folin in te nemen over een langere termijn.

Samenstelling

1 smelttablet bevat 1000 ie (25 mcg) vitamine D3, 200 mcg vitamine B12 en 400 mcg folaat

Vitaminen: cholecalciferol (vit. D3), 5-Methyltetrahydrofolaat van calcium (Folaat), Methylcobalamine (Vit. B12)

Vulstoffen: mannitol, microkristallijne cellulose

Bevochtigingsmiddel: crospovidon

Glansmiddel: plantaardig magnesiumstearaat

Antiklontermiddel: colloïdaal siliciumdioxide

Zoetstof: steviolglycosiden

Aroma: munt.

Indicatie

Verhoogde behoefte aan vitamine D, vitamine B12 en foliumzuur.

Gegevens
CNK4191607
FabrikantenVista Life Pharma
MerkenVista